joi, 22 septembrie 2022

Nevoile despre care îți voi vorbi

 Ți s-a întâmplat să simți că nevoile tale nu sunt îndeplinite în relațiile semnificative din viața ta?


Ai simțit uneori că ești mai puțin important decât ți-ai fi dorit, că ești neglijat, că ești sub lupa critică sau că nu îți trăiești valorile înalte? Este o situație frecvent întâlnită și pe care cred că fiecare persoană a experimentat-o cel puțin la un moment dat în viață.

Femeile și bărbații au nevoi diferite într-o relație. Pentru că suntem diferiți și psihicul nostru funcționează diferit. Vorbesc pe larg despre diferențele dintre sexe în cursul meu Femeia Feminină.

Astăzi vreau să vorbim despre nevoi.

Nevoile despre care îți voi vorbi în cele ce urmează sunt nevoi importante pentru ambele sexe, însă în urma unui studiu făcut de celebrul terapeut de cuplu Willard F. Harley, acesta a constatat că femeile tind să acorde o mai mare importanță unor 5 nevoi, iar bărbații acordă importanță altor 5 nevoi. Desigur că lucrurile pot diferi de la cuplu la cuplu. Hai să vedem care sunt acestea.

Ea are nevoie de afecțiune.
Când o femeie simte afecțiunea unui bărbat față de ea, aceasta se deschide emoțional către el. Are încredere în el. Majoritatea femeilor adoră gesturile de afecțiune cum ar fi să primească flori, să fie îmbrățișate, să îi fie spuse cuvinte drăgăstoase. Ea vrea să știe că este importantă pentru el, că el ține la ea și că o va ajuta să își rezolve problemele cu care se confruntă.

El are nevoie de împlinire sexuală.
O femeie se deschide sexual față de un bărbat atunci când simte afecțiunea acestuia. Însă lucrurile funcționează diferit pentru bărbați. El simte afecțiune atunci când ea se deschide sexual față de el. De aceea cheia cuplurilor fericite este ca el să îi ofere ei afecțiune primul pentru ca ea apoi să se deschidă sexual către el.

Ea are nevoie de conversații intime. Ce femeie nu adoră să stea la un pahar de vorbă? Oricâte prietene ar avea femeia, când partenerul ei își dezvoltă abilitățile de bun ascultător și ea vorbește, iar el ascultă, între cei doi se creează o conexiune mai profundă. Ea se simte iubită, iar el simte că face ceva concret pentru ea, că o ajută.

El are nevoie de o companie relaxantă.
Pentru bărbatul tradițional petrecerea timpului liber alături de soție este clasificată a doua mare nevoie după sex. Pentru femeie o conversație interesantă poate fi o activitate relaxantă, dar nu și pentru un bărbat. El are nevoie de activități. Pentru bărbați un meci la TV și o partidă de sex la pauză poate fi o activitate la fel de romantică precum este o plimbare sub clar de lună pentru o femeie.

Ea are nevoie de sinceritate și deschidere.
Cu cât mai deschis față de sentimentele lui și sincer este bărbatul cu atât mai mult își va apropia partenera de el. Femeile adoră să știe ce se petrece în mintea lui, ce planuri are, sinceritate cu privire la trecut, ce vrea să realizeze în viitor și desigur ce sentimente are pentru ea. "Hai mai spune-mi că mă iubești!". Sinceritatea partenerului îi creează femeii sentimentul de siguranță - o altă nevoie importantă pentru ea.

El are nevoie de atracție fizică.
Mersul la coafor și numărul de pași zilnici sunt uneori pentru femeie, dar deseori sunt și pentru bărbat. El are nevoie de o parteneră atrăgătoare, frumoasă. Dacă ai grijă de corpul tău, ai grijă de soțul tău. El are nevoie să se simtă atras de tine în continuare an după an.

Ea are nevoie de suport financiar din partea lui.
Ea se simte în siguranță când el este în controlul banilor lui. Ea are nevoie de suficient de mulți bani încât să aibă o viață confortabilă. Ea își dorește ca el să câștige suficient de mulți bani încât să se poată întreține singur și să poată întreține și familia.

Lucrez cu femei de mulți ani și deși multe dintre ele câștigă destul de bine, îmi spun că vor un bărbat care să le asigure confortul financiar ca să nu se simtă obligate să muncească.

Am remarcat această temă la multe femei în care ea își dorește să aibă libertatea de a alege singură între carieră și viața de familie sau o combinație între cele două - astfel încât să se poată dedica familiei exact așa cum vor, iar mai târziu când copiii mai cresc să poată face ceva și "pentru ele", adică o carieră.

El are nevoie de liniște, de confortul pe care îl găsește acasă. Printre fanteziile unui bărbat se numără și faptul că el se întoarce acasă de la job și găsește acasă totul lipsit de griji și stres: o soție frumoasă și aranjată care îl întâmpină, copiii bine educați și cuminți, liniștiți, o cină delicioasă, dragoste după cină și tot așa. O dată ce femeile au început să aibă job sau chiar o carieră acest stil de viață a dispărut. Pentru a avea liniște acasă e nevoie de o împărțire a activităților din gospodărie.

Ea are nevoie de angajament față de familie.
Ea are nevoie ca el să fie un tată bun. O femeie când alege un bărbat, alege implicit și tatăl copiilor ei. Femeia când este însărcinată și imediat după aceea este într-o situație vulnerabilă în care are nevoie de suportul partenerului ei. De aceea femeile sunt mai selective cu bărbații. Un bărbat bun petrece timp cu familia, nu doar în business sau la job. Ea are nevoie să știe că sunteți nu doar un cuplu, ci și o familie.

El are nevoie de admirația ea. El are nevoie ea să fie mândră de el. Când femeia laudă bărbatul aceste se simte în al noulea cer. Admirația îl umple de energie și îl motivează. El se așteaptă ca ea să fie cel mai mare fan al lui. Admirația nu doar că îl motivează, dar îl face să se simtă și recompensat pentru realizările și munca lui

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu